Warta ganja paling anyar
Pilih Page

Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika

 

Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika

Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika

Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika, mbukak jendela anyar kanggo reformasi peraturan CBD ing Prancis lan saindenging Eropa lan bisa uga meksa pengatur nasional liyane mriksa maneh watesan sing ana gandhengane karo produk sing diturunake hemp ing Uni Eropa.

Kasus kasebut yaiku kasus Kanavape Prancis sing populer, nglibatno loro direktur Catlab SAS, sing dituntut lan didenda amarga adol Kanavape, produk vape sing dipasarake ing Prancis sing ngemot CBD sing ditanam kanthi sah, diekstrak lan diwenehake saka Republik Ceko.

Pengadilan Eropa iki negesake manawa nimbang 'tujuan lan semangat umum' saka Konvensi Tunggal PBB 1961, CBD ora dianggep narkotika amarga CBD ora "duwe efek psikotropika utawa efek sing mbebayani tumrap kesehatan manungsa". Khusus, pengadilan mutusake manawa negara-negara Uni Eropa ora bisa nglarang pemasaran CBD sing diproduksi kanthi sah ing negara anggota liyane kajaba ana risiko kesehatan masarakat "katon cukup ditetepake".

Mangkene teks lengkap babagan Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika

 

European-Pengadilan-Kehakiman-Aturan-CBD-dudu-narkotika

 

POS sing disengkuyung: Warta Saham ganja

POS sing disengkuyung: Ganja ing Inggris

 

Pengin Mbukak Dispensary?

Latar mburi Kasus Kanavape

Kasus Kanavape diwiwiti karo perselisihan 2014 antara Catlab SAS lan Badan Nasional Produk Kesehatan ing Prancis babagan pemasaran produk vape CBD sing isine diimpor kanthi sah saka Republik Ceko.

Prancis ora ngidini pemasaran produk sing dijupuk saka kembang rami utawa kabeh tanduran. Miturut kode kesehatan publik, produk rami kabeh dilarang. Mung produk pungkasan saka batang lan wiji sing diidini lan CBD sing diprodhuksi saka kembang rami ana ing undang-undang narkotika, sanajan CBD sintetis ora.

Kasus kasebut dijaluk amarga alesan manawa nyegah adol produk kasebut nglanggar prinsip pasar tunggal Uni Eropa. Amarga CBD sing digunakake ing produk kasebut diekstrak saka rami Ceko sing tuwuh kanthi sah, Pengadilan Banding ing Aix-en-Provence ngirimake kasus kasebut menyang Pengadilan Kehakiman EU, kanggo mutusake kompatibilitas hukum Prancis lan Uni Eropa ing kasus kasebut.

 

Gerakan Barang Uni Eropa

Ukum UE netepake gerakan bebas barang ing Uni, nyimpen kanggo istiméwa kaya perlindungan kesehatan masyarakat. Obat narkotika kalebu ing kategori iki, sing mung bisa diprodhuksi lan didol ing kontrol sing ketat kanggo tujuan medis. Minangka bagean saka keputusan kasebut, CJEU nganggep manawa CBD sing diturunake kembang rami bisa dianggep narkotika ing definisi perjanjian internasional - amarga yen mangkono, Prancis bakal duwe hak nglarang adol.

 

"Perlu dielingi manawa gerakan bebas barang ing antarane Negara Anggota minangka prinsip dhasar saka Prajanjian FEU sing ditulis ing larangan watesan kuantitas impor ing antarane Negara Anggota lan kabeh langkah sing duwe efek sing padha"

 

Pengadilan uga negesake babagan keputusan nglarang pemasaran produk sing diprodhuksi kanthi sah dening negara Uni Eropa liyane, lan mutusake manawa bisa ditindakake kanthi eksklusif yen ana risiko nyata sing dituduhake kesehatan masyarakat.

 

"Keputusan kanggo nglarang pemasaran, sing pancen dadi kendala paling mbatesi perdagangan produk sing diprodhuksi kanthi sah lan dipasarake ing Negara-negara Anggota liyane, bisa ditindakake yen risiko nyata sing dituduh kanggo kesehatan masyarakat katon cukup adhedhasar data ilmiah paling anyar sing kasedhiya ing tanggal adopsi keputusan kasebut. Ing konteks kaya ngono, tujuan penilaian risiko sing bakal ditindakake dening Negara Anggota yaiku kanggo menilai derajat kemungkinan efek sing mbebayani tumrap kesehatan manungsa saka panggunaan produk terlarang lan keseriusan efek potensial kasebut (penghakiman tanggal 28 Januari 2010, Komisi v Prancis, C-333/08, UE: C: 2010: 44, paragraf 89) ”

 

 

Pengin Mbukak Dispensary?

Interpretasi Pengadilan Kehakiman EU

Pengadilan mutusake interpretasi prekara sing nglarang undang-undang nasional sing nglarang pemasaran CBD sing diprodhuksi kanthi sah ing Negara Anggota liyane nalika diekstrak saka pabrik ganja sativa kanthi lengkap lan ora mung saka serat lan wiji, kajaba yen undang-undang kasebut cocog kanggo ngamanake. nggayuh tujuan nglindhungi kesehatan masarakat lan ora ngluwihi apa sing dibutuhake kanggo tujuan kasebut.

 

"Katon pengadilan kasebut, amarga level THC ing hemp sing dipasarke kanthi sah ing Negara Anggota liyane luwih murah tinimbang 0.2%, kaya kasus ing proses utama, CBD ora bisa diklasifikasikake minangka 'obat narkotika'. Pancen, miturut keputusan tanggal 26 Oktober 1982, mung produk sing ditampilake utawa diakoni umume mbebayani lan impor lan pemasarane dilarang ing kabeh Negara Anggota sing bisa diklasifikasikake. "

Pengadilan Kehakiman Eropa Aturan CBD dudu Narkotika

Kaputusan kasebut jelas yen CBD kabukten dudu produk sing mbebayani, tegese larangan Prancis kanggo pemasaran kanthi tujuan nglindhungi kesehatan masarakat ora bisa ngganggu prinsip Uni Eropa Bebas Gerakan Barang.

 

Pengadilan Kehakiman Eropa sing mrentah CBD dudu Narkotika katon luwih adoh tinimbang sing ngetrapake peraturan Prancis, Bisa uga keputusan kasebut bakal nyengkuyung para anggota parlemen kanggo ngganti peraturan budidaya domestik lan pangolahan rami kanggo CBD. Luwih penting, keputusan Pengadilan Kehakiman Uni Eropa nggawe interpretasi naleni ukum EU kanggo Negara-negara anggota EU lan institusi sanajan ora melu keputusan tartamtu, tegese interpretasi kasus iki ditrapake kanggo negara-negara UE liyane sing diwatesi CBD sing diturunake hemp. .

 

Aja lali karo kita Peta Legalisasi Marijuana ing ngendi sampeyan bisa nelusuri status hukum saiki ing saben negara bagian ing Amerika Serikat lan ndeleng kabeh postingan ing saben negara kasebut.

Deloken:

Tertarik kanggo rawuh minangka tamu? Email produser kita ing lauryn@collateralbase.com.

Pengin Mbukak Dispensary?

Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia

Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia

 Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia Georgia nampa aplikasi kanggo Lisensi produksi ganja medis. Sawise negara ngidini panggunaan ganja medis ing 2015, Majelis Umum pungkasane nglampahi tagihan sing ngidini produksi lan penjualan mariyuana ...

Thomas Howard

Thomas Howard

Pengacara ganja

Thomas Howard wis pirang-pirang taun wis kerja lan bisa mbantu navigasi menyang banyu sing luwih nguntungake.

Thomas Howard lagi ana ing bola lan rampung. Gampang digarap, bisa komunikasi kanthi becik, lan aku bakal menehi rekomendasi kapan wae.
R. Martindale

Pengacara Industri Ganja yaiku Stumari situs web sing dirancang kanggo praktik bisnis konsultasi lan praktik Tom Howard ing perusahaan hukum kasebut Dasar Kolateral.

Butuh Pengacara Ganja Kanggo Bisnis Sampeyan?

Pengacara bisnis ganja uga duwe bisnis. Kita bisa mbantu nyusun bisnis utawa mbantu nglindhungi peraturan sing mbebayani banget.

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Suite 1A Peoria,
IL 61602, Amerika Serikat
Hubungi Kita 309-740-4033 || e-Mail Kita tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

150 S. Wacker Drive,
Suite 2400 Chicago IL, 60606, USA
Nelpon Kita 312-741-1009 || e-Mail Kita tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Suite 1A Peoria,
IL 61602, Amerika Serikat
Hubungi Kita 309-740-4033 || e-Mail Kita tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

150 S. Wacker Drive,
Suite 2400 Chicago IL, 60606, USA
Nelpon Kita 312-741-1009 || e-Mail Kita tom@collateralbase.com
Warta Industri Ganja

Warta Industri Ganja

Lengganan lan entuk paling anyar babagan industri ganja. Kalebu konten eksklusif sing mung dituduhake karo pelanggan.

Sampeyan wis Kasil Subscribed!

Share This