Warta ganja paling anyar
Pilih Page

Apa Sampeyan Bisa Merek Merek Ganja?

Pengin Dagang Merek Ganja Sampeyan?

Apa Sampeyan Bisa Merek Merek Ganja?

Kaya bisnis liyane, industri ganja nglindhungi produk lan layanane. Ing pangertene iki, luwih becik sampeyan nyoba nglindhungi hak Kekayaan Intelektual babagan bisnis ganja. Nanging, apa bisa ditindakake miturut peraturan saiki?

Ing jaman saiki, konsumen dadi terus kebanjiran karo akeh merek. Sanajan ora ana sebab kenapa, amarga minangka cara efektif kanggo mbantu perusahaan nggawe pangenalan merek, supaya ora ana masalah hukum ing mbesuk, lan menehi otonomi marang perusahaan sampeyan, nggawe insentif nyata kanggo wong-wong kanggo gabung karo perusahaan sampeyan lan push konsumen menyang tuku produk utawa layanan sampeyan. 

Ing artikel iki, kita bakal mbahas babagan carane nglindhungi hak IP sampeyan babagan bisnis ganja, lan khusus: apa sampeyan bisa merek dagang merek ganja?

POS sing disengkuyung: CANNABIS PITCH DECKS

POS sing disengkuyung: RENCANA BISNIS CANNABIS

Pengin Dagang Merek Ganja Sampeyan?

Apa sampeyan bisa entuk merek dagang ing merek sing gegandhengan karo ganja?

Ayo ilang saka cara iki: saka sudut pandang federal, ora bisa merek dagang merek sing ana gandhengane karo ganja amarga iku bahan Jadwal I miturut CSA lan kaya ngono, dianggep minangka subyek ilegal.

Dadi iki kudune ya? Ora tenan. Sapa wae sing duwe merek duwe hak Kepemilikan Intelektual, nanging ora kabeh wong sing duwe merek duwe Federal Hak Kepemilikan Intelektual.

Tegese yaiku, yen sampeyan duwe merek lan merek kasebut duwe pangenalan tartamtu ing pasar, sampeyan bakal entuk merek dagang ukum umum bener. Hak merek dagang ukum umum iki kalebu panggunaan lan pangenalan merek, uga karo asosiasi barang lan layanan menyang sumber tartamtu sing diduweni konsumen. Lan, sanajan hak ukum umume bisa angel dileksanakake, ora angel dileksanakake. 

Saliyane iki, sampeyan uga bisa entuk merek dagang negara kanggo prekara sing umume ora bisa dilindhungi kanthi sah ing tingkat federal. Temenan, ing kasus iki, sampeyan ora bakal bisa nindakake ing kabeh negara (negara sing ganja durung dilegalisasi nanging ora bakal menehi merek dagang amarga bakal dadi subyek ilegal). Nanging isih dadi wiwitan sing apik kanggo bisnis sampeyan babagan nglindhungi merek sampeyan.

Salajengipun, penting kanggo nyebutake manawa peraturan federal babagan merek dagang ora ditrapake kanggo rami, sing dicopot saka Jadwal I CSA, amarga Undhang-undhang Pertanian Hemp 2018. Lan saiki, mung siji pilihan sing kasedhiya kanggo nglindhungi hak IP kanggo winih nyebar ganja non-hemp, ing tingkat federal, yaiku paten sarana.

Iki bisa nyebabake rasa bingung amarga kayane agensi federal sing padha - USPTO- duwe rong aturan sing beda. 

Alesan sing diarani cukup sederhana: padha makarya miturut rong status beda - yaiku Undhang-undhang Lanham, lan UU Paten AS- kanthi macem-macem persyaratan. 

Kualifikasi kanggo nglindhungi merek dagang mbutuhake panggunaan legal ing perdagangan, nanging ora ana sarat panggunaan legal utawa jinis panggunaan kanggo paten, Paten mung mbutuhake - kanthi cara sing luwih ringkes- supaya apa wae sing sampeyan ucapake nemokake dadi kualifikasi minangka anyar, ora jelas, lan cukup diterangake. Dadi yen wis memenuhi kriteria kanggo hak paten, subyek sing bakal ditrapake ora kudu sah.

Sacara teknis, sampeyan bisa entuk paten tanduran ganja saiki, yaiku cara sing paling disaranake: Macem-macem paten tanduran wis ditanggepi, uga paten kanggo macem-macem jinis ekstraksi, cara pangolahan sing beda, macem-macem produk sing ngemot THC utawa CBD utawa cannabinoid liyane, lan liya-liyane. Iki bisa nggawe paten minangka cara sing paling efektif kanggo nglindhungi produk sampeyan

Nanging iki ora ateges sampeyan ora bisa duwe merek dagang kanggo bisnis sing gegandhengan karo ganja. Njupuk Dabstars™ minangka conto: padha diwiwiti minangka merek kaos. Wiwitane, dheweke duwe masalah amarga ana gandhengane, nanging dheweke ngupayakake kabeh lan bisa merek dagang merek Dabstar ™. Saiki, sawise pirang-pirang taun, dheweke dadi merek ganja pokok. 

Tuladha liyane sing apik yaiku Cookies™ lan merek sandhangan Cookie SF™ Perusahaan iki diwiwiti mung nganggo sandhangan lan aksesoris lan saiki dadi merek ganja liyane.

Kaya iki, akeh perusahaan duwe gegayuhan duwe merek nasional. Nanging, kanthi peraturan saiki, dheweke ora bisa entuk perlindungan merek ing tingkat federal kanggo apa wae sing ana gandhengane karo tanduran ganja saiki. Yen dipikirake, perusahaan kasebut bakal golek prekara sing bisa digandhengake karo merek kasebut lan bakal entuk perlindungan federal babagan perkara kasebut. Dheweke banjur bakal nyoba golek perlindungan hukum umum, lan asring, nglindhungi negara kanggo samubarang sing ora bisa dilindhungi federal.

Pengin Dagang Merek Ganja Sampeyan?

Cara kanggo nglindhungi merek sing gegandhengan karo ganja

Dadi, sanajan tanduran Ganja ora digunakake sacara federal, konsep ganja bisa dilindhungi ing jinis hak cipta (yaiku: perwakilan kreatif tanduran kanggo sandhangan). Ing pangertene iki, ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake sawetara "peretasan" sing digunakake perusahaan kanggo nglindhungi merek ganja:

  • Dheweke pancen ngurmati pemasaran, kanggo nggawe hak ukum umum sing ana gandhengane karo pangenalan merek, pangenalan pelanggan, lan apresiasi.
  • Dheweke nglengkapi hak umum kasebut kanthi hak negara babagan merek lan merek dagang federal babagan barang sing gegandhengan, dadi kabeh iki bisa dadi tekanan kanggo sapa wae sing pengin nglanggar hak merek dagang sampeyan.
  • Dheweke menehi tandha marang polisi: yen ana wong liya sing nggunakake merek dagang negara utawa umume, dheweke bakal entuk surat mandheg lan mandheg saka perusahaan sing njaluk hak preferensi merek dagang kasebut. 

Penting, kanggo elinga, yen sampeyan duwe hak liwat merek, iki kudu khas lan unik ing njero kelas sing pengin sampeyan daftarkan lan sampeyan uga kudu tundhuk karo syarat registrasi miturut USPTO. .

Kajaba iku, sampeyan kudu ngupayakake merek dagang terkenal, sing bisa nggawa tumindak kanggo dilusi merek dagang yen merek dagang sampeyan mirip karo merek (kayata: "Coca-Ola" ora bisa didaftarkan kanggo produk ganja - utawa apa wae, amarga sing penting- amarga mirip karo "Coca-Cola ™").

 

Aja lali karo kita Peta Legalisasi Marijuana ing ngendi sampeyan bisa nelusuri status hukum saiki ing saben negara bagian ing Amerika Serikat lan ndeleng kabeh postingan ing saben negara kasebut.

Deloken:

Tertarik kanggo rawuh minangka tamu? Email produser kita ing lauryn@cannabislegalizationnews.com.

Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia

Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia

 Lisensi Produksi Ganja Medis Georgia Georgia nampa aplikasi kanggo Lisensi produksi ganja medis. Sawise negara ngidini panggunaan ganja medis ing 2015, Majelis Umum pungkasane nglampahi tagihan sing ngidini produksi lan penjualan mariyuana ...

Thomas Howard

Thomas Howard

Pengacara ganja

Thomas Howard wis pirang-pirang taun wis kerja lan bisa mbantu navigasi menyang banyu sing luwih nguntungake.

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing Mississippi

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing Mississippi

  CARA Golek LISENSI BISNIS MARIJUANA ING MISSISSIPPI, siyap sinau babagan carane entuk lisensi tuku mariyuana ing Mississippi! Masyarakat ing Mississippi bakal bisa ndhaptar lisensi bisnis mariyuana lan wiwit operasi ing negara kasebut, ...

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing Montana

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing Montana

CARA Golek LISENIS BISNIS CANNABIS IN MONTANA Ayo siyap miwiti nyiapake aplikasi lisensi bisnis ganja ing Montana! Montana minangka salah siji saka limang negara bagian, kajawi Arizona, Mississippi, New Jersey, lan South Dakota, sing wis tagihan tagihan sing nglegalake ...

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing New Jersey

Cara Golek Lisensi Bisnis Ganja ing New Jersey

CARA Golek LISENIS BISNIS CANNABIS ING JERSI BARU Wong-wong ing New Jersey milih lan undang-undang legalisasi ganja anyar wis dileksanakake! - Bersiap-siap njaluk lisensi bisnis ganja kanggo miwiti operasi ing New Jersey. New Jersey langsung entuk undang-undang anyar kanggo kode ...

Cara Golek Lisensi Marijuana ing Dakota Kidul

Cara Golek Lisensi Marijuana ing Dakota Kidul

Cara Entuk Lisensi Mariyuana ing South Dakota South Dakota wiwit nol nganti satus kanthi ukum ganja! - Supaya ora duwe legalisasi apa wae kanggo nembus rong tagihan anyar sing ngidini mariyuana medis lan rekreasi ing negara kasebut, sampeyan bisa ...


316 SW Washington Street, Suite 1A
Peoria, Illinois 61602

Telpon: (309) 740-4033 || email:  tom@collateralbase.com


150 S. Wacker Drive, Suite 2400,
Chicago IL, 60606 AS

telpon: 312-741-1009 || email:  tom@collateralbase.com


316 SW Washington Street, Suite 1A
Peoria, Illinois 61602

Telpon: (309) 740-4033 || email:  tom@collateralbase.com


150 S. Wacker Drive, Suite 2400,
Chicago IL, 60606 AS

telpon: 312-741-1009 || email:  tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Peoria,
IL 61602, Amerika Serikat
Nelpon Kita (309) 740-4033 || e-Mail Kita tom@collateralbase.com

Butuh Pengacara Ganja Kanggo Bisnis Sampeyan?

Pengacara bisnis ganja uga duwe bisnis. Kita bisa mbantu nyusun bisnis utawa mbantu nglindhungi peraturan sing mbebayani banget.

Warta Industri Ganja

Warta Industri Ganja

Lengganan lan entuk paling anyar babagan industri ganja. Kalebu konten eksklusif sing mung dituduhake karo pelanggan.

Sampeyan wis Kasil Subscribed!

Share This