Milih Entitas Bisnis Sampeyan

Apa bedane antarane entitas bisnis LLC, S-Corp lan C-Corp? Endi sing cocog kanggo bisnis sampeyan? Kita ngevaluasi perusahaan sampeyan saka ndhuwur nganti ngisor lan mbantu sampeyan milih jinis entitas bisnis sing paling optimal sing bakal entuk manfaat kanggo bisnis ganja sampeyan.

Pamilihan Entitas Bisnis Ganja

Nalika sampeyan kudu nggawe pilihan entitas ganja, sampeyan  bisa nemokake telung struktur bisnis utama sing beda-beda ing hak lan kewajiban. Ing bisnis ganja, sampeyan bisa nimbang LLC, perusahaan C (C-corp), utawa perusahaan S (S-corp). Kabeh telung struktur menehi kaluwihan tartamtu.

Nalika sampeyan nemtokake entitas bisnis sing bakal dibentuk, sampeyan kudu nimbang kabeh aspek bisnis sampeyan. LLCs nawakake pilihan pelaporan pajak fleksibel sing menehi sampeyan macem-macem kemungkinan kanggo mbayar pajak ing negara sampeyan. Kanthi LLC, sampeyan duwe pilihan kanggo nglindhungi keuangan pribadi amarga pajak biasane mengaruhi entitas bisnis, dudu pemilik. Uga, prosedur mbentuk entitas luwih cepet lan luwih gampang tinimbang pambentukan entitas perusahaan.

Saliyane, ana rong wujud perusahaan sing duwe kaluwihan. Kanthi S-corp, bisnis kasebut ora mbayar pajak penghasilan perusahaan, lan aset pribadi bisa dilindhungi. Sanalika, sampeyan duwe ciri penghasilan sing disenengi pajak lan kredibilitas sing luwih dhuwur.

Kanthi C-corp, sampeyan bisa ngumpulake dana kanthi luwih gampang lan duwe pemegang saham sing ora ana watesan. Entitas kasebut dudu entitas pass-through, sing tegese pamilik ora kalebu mbayar pajak kanthi individu. Mung perusahaan sing kena pajak penghasilan.

Kabeh bentuk entitas hukum minangka bagean saka bisnis ganja ing AS, lan pamilik bisnis mutusake kanggo mbentuk saben entitas gumantung saka manajemen perusahaan, rencana bisnis, lan kahanan finansial. Sampeyan bisa duwe macem-macem keuntungan saka saben entitas, nanging sampeyan uga kudu nimbang downsides saben struktur bisnis. Pramila konsultasi karo pengacara ganja sampeyan bisa menehi keuntungan gedhe ing bisnis ganja. Kanthi pengacara ganja sing tepat, sampeyan bisa nimbang kabeh pilihan lan nemokake pilihan entitas ganja sing paling cocog kanggo sampeyan.

Napa Gunakake LLC kanggo Bisnis Ganja Sampeyan?

Perusahaan tanggung jawab winates (LLC) minangka pilihan entitas ganja sing kapisah lan beda. Kanthi LLC, sampeyan bisa entuk nomer identifikasi pajak,  lan sampeyan uga bisa mbukak akun bank lan nindakake bisnis ing jeneng sampeyan. Perusahaan tanggung jawab winates nggabungake karakteristik perusahaan lan karakteristik kemitraan utawa perusahaan tunggal. Iki minangka jinis khusus perusahaan winates pribadi sing nggunakake aturan pajak perusahaan tinimbang dianggep minangka kemitraan. Ing bisnis ganja, LLC nawakake fleksibilitas lan formasi sing luwih gampang tinimbang perusahaan.

Apa Keuntungan saka LLC?

Yen sampeyan mutusake nggawe LLC, sampeyan bakal nemokake proses kasebut luwih gampang tinimbang karo entitas liyane. Prosedur kasebut kurang "formal" tinimbang mbukak jinis bisnis liyane, lan kaluwihan utama yaiku:

• Reporting tax Simplified

• tatanan gampang

• Proses formalitas suda

• Proteksi saka tukang kredit

• Luwih fleksibel

Pamilik LLC duwe pilihan pelaporan pajak sing fleksibel, tegese sampeyan bisa milih kepiye entitas bakal dikenai pajak. Sampeyan bisa mbayar pajak kanggo saham saka penghasilan bisnis nalika nggunakake pengembalian pajak pribadi. Iki minangka wujud pajak saka entitas kemitraan. Ing sisih liya, sampeyan bisa milih kanggo dikenani pajak minangka perusahaan, sing misahake kewajiban pajak saka pemilik. Kahanan loro kasebut bisa migunani, lan pilihan sampeyan gumantung marang struktur pajak sing sampeyan rencanakake minangka bagean saka bisnis sampeyan.

LLC uga nawakake struktur manajemen sing fleksibel banget nalika mbandhingake karo perusahaan. Ing wektu sing padha, sampeyan duwe pilihan pelaporan pajak sing fleksibel ing kabeh 50 negara, kalebu Distrik Columbia. Kanthi LLC, sampeyan uga duwe sisi positif liyane sing ana gandhengane karo tanggung jawab pribadi sing winates. Tanggung jawab winates iki disambungake karo utang bisnis lan pengadilan pengadilan marang bisnis kasebut. Aset pribadhi minangka pemilik bisnis dilindhungi ing kasus utang utawa pengadilan. Pramila sampeyan duwe hak kanggo nglindhungi keuangan pribadi nalika sampeyan mutusake nggawe pilihan entitas ganja kanthi bentuk LLC.

Ing babagan keluwesan, LLC minangka entitas bisnis ganja sing paling apik kanggo umume wong. Kita wis nindakake akeh LLC kanggo perusahaan ing AS

Apa Corporation (Inc)?

Perusahaan bisa njupuk macem-macem formulir. Wangun sing paling populer yaiku S-corporation (s-corp) sing luwih kaya LLC ing babagan pajak. Ing kasus iki, pajak "liwat" kanggo pamilik bisnis individu. S-corp minangka entitas sing paling akeh digunakake ing wangun bisnis cilik sadurunge LLC dadi bisnis legal. S-corp dianggep minangka entitas "pass-through" amarga bisnis kasebut ora kena pajak. Kabeh penghasilan kacarita ing bali pajak pribadi saka pemilik.

 

Apa bedane ing antarane S-corp lan C-corp?

Kanthi S-corp, sing nduweni mbayar pajak penghasilan pribadi babagan bathi, lan bisnis ora kudu mbayar pajak penghasilan perusahaan, sing ora kaya C-corp ing ngendi bisnis kudu mbayar pajak penghasilan perusahaan. Ing wektu sing padha, kabeh income utawa mundhut liwati liwat kanggo nduweni saben taun karo S-corp. Ing wangun S-corp, sampeyan ora bisa duwe luwih saka 100 pemegang saham nalika mbandhingake C-corp ing ngendi jumlah pemegang saham ora ana watesan. Pemegang saham kudu warga AS utawa warga asing nalika sampeyan duwe S-corp.

Bisnis sing kena pajak minangka perusahaan C beda karo penghasilan kena pajak sing kena pajak ing tingkat perusahaan. Ing kahanan nalika deviden mbagekke, income wis taxed ing tingkat individu. C-corps ora entitas pass-liwat minangka standar.

Ing babagan ngumpulake dana liwat pendanaan entitas sing sukses, C-corp bisa dadi pilihan sing luwih apik tinimbang entitas liyane. Ngumpulake dana saka investor institusi uga luwih apik karo C-corps. Perusahaan duwe pilihan sing luwih apik nalika milih jinis investor sing bisa dicedhaki bisnis. Kanthi cara sing padha, perusahaan-perusahaan kasebut ngetokake insentif ekuitas sing luwih apik kanggo karyawan sing ndadekake akeh kaluwihan ing pendanaan liwat investasi ekuitas.

C corporation minangka pilihan sing paling apik kanggo ngumpulake dana, nanging peraturan perpajakan kudu dianggep kanthi ati-ati nalika milih bentuk entitas iki. Ana akeh kasus "pajak pindho" nalika perusahaan kena pajak penghasilan ing tingkat entitas. Kaya sing dingerteni, tingkat pajak perusahaan kanthi sejarah dhuwur, lan pajak kaping pindho iki bisa dadi risiko finansial sing gedhe kanggo akeh pamilik bisnis.

Dalang Bisnis ganja

Langsung Dope

iku sing dibutuhake startups
Ayo Saiki
* Syarat & Ketentuan Berlaku
close-link
Ndaftar kanggo konten eksklusif. Dadi wong pisanan sing krungu kabar babagan negara sampeyan.
langganan
gambar cedhak